Jump Starter – O unealtă care nu trebuie să lipsească dintr-o mașină

… și în special în perioada de iarnă.

De-a lungul anilor am văzut frecvent (cel mai des iarna), mașini conectate prin cabluri auto. Acestea au scopul de a transfera curentul dintr-o baterie în alta. Însă pentru astfel de situații există o soluție foarte simplă: un jump starter auto portabil. Eu am ales modelul JX-28 de la High Power.

Ce este un jump starter auto?

Un jump starter auto, nu este altceva decât o baterie externă, cu o capacitate mai mare, și care poate fi folosită pentru a porni vehicule atunci când “te lasă bateria” (în general este folosită pentru a porni vehicule care folosesc baterii de 12V, dar există și jump starter-e care pot fi folosite pentru a porni tiruri).

Pe lângă funcția de pornire auto, jumpstarter-ul poate fi folosit pentru a încărca echipamente digitale (telefon, laptop, tabletă, aparat foto, smart watch).

Cum se folosește un jump starter auto?

Jump starter-ul auto este ușor de folosit, iar regula de bază este că trebuie să fie încărcat la o capacitate de peste 75 – 80%. Pașii ar fi următorii:

  • conectezi cleștele roșu la plusul bateriei, si cleștele negru la minusul bateriei;
  • conectezi cablul cu cei doi clești la jumper;
  • pornești vehiculul;
  • (important) deconectezi întâi cablul cu cei doi clești din jumper, si apoi îndepărtezi cleștii de pe borna bateriei.

Despre High Power JX-28

High Power JX-28 este o unealtă cu lanternă și busolă incluse, cu 4 porturi USB care pot fi folosite pentru încărcarea de echipamente digitale.

JumpStarter auto High Power JX-28, conținut pachet
Dacă ți-a plăcut articolul spune și prietenilor despre el

Leave a Reply

Your email address will not be published.