Mai simte cineva lipsa forumurilor?

Fac aici referire la forumurile “tradiționale”, așa cum le știm încă de la apariția Internetului. Este vorba despre acele forumuri care rulau pe platforme precum phpBB, Simple Machines Forum sau vBulletin. Acele forumuri cu administratori și cu moderatori, unde nu orice dăndălău scria fiecare prostie care ii trecea lui prin cap. Pe acele forumuri membrii primeau ban pentru spam regulat sau pedeapsă atunci când deviau de la bunul simț.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la forumurile astea este că paginile lor apăreau în rezultatele motoarelor de căutare și puteai să găsești o informație atunci când aveai nevoie de ea.

Acuma, parcă toate astea s-au mutat pe grupuri sau pagini de FB, create de cei care în copilărie au citit cărți precum aceasta din postarea lui Marius. Treaba care ma deranjează la aceste grupuri este că nu sunt moderate comentariile de la postări, iar atunci când apare un subiect mai interesant toata discuția este acaparată de persoane cu un IQ scăzut și care nu au nimic de spus. Aceste persoane probabil deschid calculatorul ca să se afle în treabă.

P.S: La o recitire, înainte să public articolul am fost chiar surprins că am scris “tradițional” făcând referire la ceva relativ recent…

Dacă ți-a plăcut articolul spune și prietenilor despre el

Leave a Reply

Your email address will not be published.