[actualizare]: Primul subiect despre emag marketplace

… de ce recomand EMAG și de ce am încheiat-o cu emag marketplace.

Am fost cu siguranță unul dintre primii adopters ai internetului în România, și foarte probabil unul dintre primele 1.000 de persoane din RO care au îmbrățișat și sustinut cumpărăturile online. Am avut și am prieteni care mă sună și mă întreabă: “vreau să cumpăr un calculator”, sau “am nevoie de o imprimantă”, ori “caut …” orice ar cauta ei… “de unde?” Și mereu am zis: “vezi la emag, la ei găsești cele mai bune prețuri și cea mai bună calitate”.

Numa că la emag, mai există și marketplace (locul acela gen piața, târg de vechituri unde vinzi fiesce tinichea care te incomodează prin casă și juri pe rosu că e cea mai bună doar-doar ca clientul să dea banul și să plece acasa cu produsul și gândul: yey ce afacere bună am făcut. Oare?!

Numa că ei (emag și vânzătorii din piață) uită că România este parte a Uniunii Europe, unde există instituții precum consiliul concurenței sau autoritatea națională a protecției consumatorului.

Am observat că pentru comenzile de la emag apare un buton în pagina comenzii, buton prin care poți anula comanda. Iar acest buton este activ chiar și după ce ai primit comanda (*). În contrast, dacă comanda ta este facută de la un vânzător din piața, ramâi blocat pe veci: NU POTI RETURNA!!! că nu mai ai unde… Suni vânzătorul la numărul de telefon din pagina dedicată lui, și nu răspunde la telefon. Mergi la adresa, și nici acolo nu găsești pe nimeni. Intrii în panică și dai iama la Emag ca să faci o reclamație, poate așa rezolvi ceva.

Nu știu dacă voi v-ați aflat vreodată într-o situație blocantă, situație așa cum sunt eu acum: situație în care să nu știi unde sau cum să procedezi că să returnezi produsul care nu corespunde comenzii tale.

P.S: (*) pentru asta recomand EMAG, in 13 ani de cand fac cumparaturi de la ei a mers ca unsa treaba la cele doua retururi pe care le-am facut.

[actualizare]: După mai bine de o săptămână, și după o discuție la Emag treaba s-a rezolvat și am returnat produsul. Noroc cu Emag, că dacă era după aia …

Dacă ți-a plăcut articolul spune și prietenilor despre el

One thought on “[actualizare]: Primul subiect despre emag marketplace

Leave a Reply

Your email address will not be published.